Het zakelijk leasen van een elektrische auto

Het zakelijk leasen van een elektrische auto

De meeste gekozen leasevorm bij LeaseBijtellingVriendelijk is Financial Lease. Als koper bent u dan eigenaar van het voertuig en betaalt u via de leaseconstructie aflossing en rente. De rentekosten zijn volledig fiscaal aftrekbaar en u bent flexibel in de kilometrage. Het grote voordeel van een auto lease bij ons dat u restwaarde garantie krijgt. Dit geeft u veel zekerheid bij het verkopen van uw auto na afloop van de looptijd van het contract. Bekijk het aanbod elektrische auto’s met lage bijtelling en standaard zesmaanden extra zekerheid van BOVAG-garantie hier.

Kan ik een zakelijk gefinancierde auto ook eerder verkopen dan de looptijd van het financieringscontract?

Wanneer u de huidige elektrische auto wilt verkopen kunt u uw auto door ons laten verkopen. Bij verkoop kan een andere auto aan de bestaande financiering worden ‘gehangen’ met eventueel een nieuwe looptijd en hogere investering. Wel bent u zelf verantwoordelijk voor de onderhouds- en reparatiekosten. Met onze unieke verkoopservice genereren wij een hoge opbrengst zodat de afschrijvingskosten zeer laag zijn.
Veel klanten verkopen hun auto na de bijtellingsvriendelijke periode tegen de dan geldende handelswaarde, aan zichzelf en stellen deze vervolgens voor  € 0,19/km onbelast beschikbaar aan hun bedrijf. Hierdoor maakt u optimaal gebruik van de financiële voordelen en mogelijkheden. Let op dat de Belastingdienst een niet te beïnvloeden handelswaarde wil zien, via platformen als ikwilvanmijnautoaf.nl of wijkopenautos.nl kunt u zo’n waarde verkrijgen.

Liever Full operationele lease (F.O.L)? Geen probleem

Ook voor Full Operationele Lease (F.O.L.) contracten bent u bij ons aan het juiste adres. Bij een operationeel leasecontract zijn alle risico’s afgedekt en betaalt u een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto. De auto komt niet in uw eigendom en dus ook niet op de balans van uw bedrijf, u kunt er daardoor niet op afschrijven en ook geen gebruik maken van eventuele subsidies. Wel zijn zaken als onderhoud, afschrijving (en dus restwaarde-risico), reparaties en verzekering afgedekt. Doordat wij werken met diverse financiële partijen kunnen wij altijd een scherpe prijsstelling voor u bedingen. U ontvangt elke maand een factuur incl. BTW. De volledige kosten zijn voor u aftrekbaar. De auto kunt u aan het einde van de looptijd inleveren of u ontvangt een koopvoorstel. De eventueel meer of minder gereden kilometers en schades worden met u verrekend. Als u tussentijds van de auto af wilt kunnen wij de auto voor u verkopen. Het verschil tussen de overnameprijs van de Leasemaatschappij en de opbrengst wordt met u verrekend.

Netto Operationele Lease

Maar ook Netto Operationele Lease (N.O.L.) is mogelijk, de auto komt niet op uw balans, is dus niet uw eigendom maar van de Leasemaatschappij. In de overeenkomst zit alleen afschrijving en rente en aan het einde van de looptijd heeft u een koopoptie. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, banden en de verzekering. U ontvangt elke maand een factuur met rente, afschrijving en BTW. Deze kosten zijn volledig aftrekbaar.

Om een offerte voor u te maken hebben wij de volgende informatie van u nodig:

  • Kenteken
  • Gewenste looptijd
  • Gemiddeld jaarkilometrage
  • Uw bedrijfsgegevens (KVK & BTW-nummer)
  • Kopie van uw Rijbewijs
  • Kopie van uw zakelijke bankpas

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet,

Het LeaseBijtellingVriendelijk-team!