Onderhoud van een elektrische auto

Eén van de grootste financiële voordelen van een EV zijn de onderhoudskosten. Het onderhoud van een elektrische auto is namelijk vele male minder dan bij een conventionele auto met verbrandingsmotor. Daarnaast heeft een elektromotor geen tot weinig onderhoud nodig. Onderhoud komt slechts neer op het vervangen van banden, remmen en het bijhouden van remsystemen. Dit geldt ook voor een hybride auto maar daar is de elektrische aandrijving slechts ter ondersteuning voor de verbrandingsmotor. Desondanks ziet u ook bij een hybride dat het gebruik en slijtage van deze brandstofmotor veel lager is dan van conventionele auto’s. Neem daarbij het feit dat u de remmen minder kunt belasten omdat geremd kan worden op de elektromotor. Door te remmen op deze elektromotoren wekt u energie op die weer gebruikt kan worden voor het bijladen van de accu.

Verzekeren van een elektrische auto

Een goede en voordelige (all-risk) verzekering voor uw auto is natuurlijk een prettige gedachte en daarbij kunnen wij u helpen. Zo  werken wij met verschillende verzekeringsmaatschappijen die een scherp tarief hanteren met degelijke voorwaarden. Een Tesla Model S kan al vanaf zo’n € 125,- per maand, all-risk worden verzekerd!

Aanvullende garantie

Auto’s die niet meer in de fabrieksgarantie zitten of er binnen een maand uitlopen, leveren wij af met 12 maanden BOVAG garantie. Hierdoor bent u voorlopig gevrijwaard van onvoorziene reparatiekosten. Klik op het tabblad BOVAG om te lezen wat de algemene voorwaarden zijn.

Laadpaal

Onze auto’s zijn voorzien van een stekker, u dient dus rekening te houden met de noodzaak van het opladen van uw auto. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van een eigen laadpaal bij u thuis (vanaf € 530,- incl. BTW) of voor uw bedrijf. Voor een Tesla Model S is een laadpaal niet nodig, wel adviseren wij een 380volt (krachtstroom/3-fase) aansluiting om sneller te kunnen laden.